'RECHTS' ANNO 2019; Elsevier heeft gelijk.

Elsevier kwam onlangs met een mooi artikel over coalities van de VVD t/m GroenLinks. Terecht stond daar dat de VVD in veel gemeenten en provincies hiervoor kiest en daarmee steeds meer naar links kijkt. Volgens de auteur is het liberale kompas van de VVD eigenlijk al een tijdje zoek.

Er wordt door de VVD anno 2019 volop samengewerkt met partijen ter linkerzijde en de 'liberalen' sluiten samenwerking met andere partijen nagenoeg uit. In Alkmaar heb je ook zo'n VVD/GroenLinks stadsregering. Landelijk zie je dat de maximum snelheid teruggedrongen wordt terwijl hogere belastingen gestimuleerd worden.

Lokaal konden we in de laatste raadsvergadering van dit jaar zien dat de Alkmaarse VVD voor het beperken van het aantal bewoners-vergunningen voor parkeren is.
Daarbij keert de 'vroem-vroem' partij zich tegen een parkeervergunning voor een 2e auto. GroenLinks Alkmaar voelt zich terecht dus steeds meer gesteund.

'Elsevier heeft gewoon gelijk', zucht Kloos.

https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2019/12/hoe-vvd-haar-liberale-veren-verloor-725753/?fbclid=IwAR1ySXm1cUj0AI8faOf1XMHIVsHX1q0YrP3ATaruKAx2zbe0JPq8px36OLU

 

Column