1e ERE-LEEUWTJE GAAT NAAR: SPORT STAALT SPIEREN!

SSS viert 100 jarig bestaan..

Het Alkmaarse Ere-Leeuwtje wordt uitgereikt aan maatschappelijke organisaties, verenigingen, initiatieven of mensen die zich inzetten voor een leukere gemeente of wijk.


Bestuursleden Piet Zeeman, Joke van der Meulen, Peter Soers en Loek Bonouvrie nemen samen met beheerder Ferry van der Meulen het Leeuwtje in ontvangst van OPA raadslid Jorina Hooijschuur.


Vorige week werd het eerste Ere-Leeuwtje uitgereikt aan de krachtsportvereniging SSS Alkmaar. De krachtsportvereniging Sport Staalt Spieren is in 1920 begonnen als worstelclub, maar inmiddels wordt er fitness, Powerliften en Bankdrukken aangeboden. De vereniging telt momenteel 450 leden. De krachtsportvereniging heeft vele talentvolle sporters gehad, waaronder Gerard du Prie, Nederlands voormalig powerlifter Kampioen en ook Sterkste man van Nederland. Ook lid zijn natuurlijk Joke en Ferry van der Meulen, die mooie prijzen hebben binnen gehaald zoals het Europees en Wereldkampioenschap.

Hun dochter Brenda van der Meulen: in Japan 2019 werd deze Alkmaarse maar liefst twee maal wereldkampioen bankdrukken. Ook werd zij kampioen in Zuid-Afrika. Zij heeft vanuit gemeente Alkmaar het eerste gouden sportspeldje gekregen en heeft in 2019 de Kaasmarkt geopend. Nu ontvangt zij met haar vereniging dus ook het eerste Alkmaarse Ere-Leeuwtje

SSS Alkmaar bestaat op 14 maart 2020 precies 100 jaar! De vereniging is de oudste krachtsportvereniging van Nederland en de op een na oudste sportvereniging van Alkmaar. 'Dat alleen al is een hele mooie prestatie, en zeker een gouden leeuwtje waard!', aldus fractievoorzitter Victor Kloos.

https://www.rodi.nl/regio/alkmaar/172318/alkmaars-ere-leeuwtje-voor-sss?fbclid=IwAR0nml6AhYRzelwneRY4ILVkHRdi4IU649Jz9Sic-HFHNBthR76kRWabWMA

Column