Volhouden

De politiek in Alkmaar ligt praktisch stil. De gemeenteraad komt niet meer bij elkaar. In Alkmaar probeert men digitaal te gaan vergaderen om de belangrijkste besluiten te kunnen nemen. De landelijke regering wil hiervoor een noodwet aannemen, zodat er ook digitaal gestemd mag worden in deze omstandigheden. Volgens de gemeentewet mag dat nu namelijk niet.

OPA heeft het vorige week ook al gezegd: wij vinden dat de Alkmaarders zich al direct goed hielden aan de 1,5 meter afstand. Inmiddels is ook de regering in Den Haag tevreden. OPA is blij dat de stadsregering extra geld uittrekt om de Alkmaarse economie een boost te geven wanneer de winkels en de café’s en restaurants weer opengaan.
‘Een goede en realistische beslissing van Burgemeester en Wethouders’, vindt OPA-fractievoorzitter Victor Kloos, die zegt het belangrijk te vinden dat daarbij ook aandacht uitgaat naar sport en naar de culturele instellingen.
En dan nog te bedenken dat niemand exact weet hoelang dit allemaal gaat duren. We weten dus ook niet hoe lang de enorme krachtsinspanning van de mensen in de zorg nog moet voortduren.

‘Het zijn onzekere tijden voor heel veel mensen, dus laten we elkaar daar een beetje doorheen helpen’, aldus Kloos.

Column