GEDOE ROND SINT PANCRAS EN KOEDIJK; ÉÉN GROTE POPPENKAST

Vorig jaar roerde de Dorpsraad Sint Pancras zich, toen duidelijk werd dat Heerhugowaard met Langedijk wilde fuseren. De meeste Pancrassers wilden naar Alkmaar en hebben hiervoor ook een volksraadpleging gehouden. OPA is vanaf het eerste uur met de dorpsraad in gesprek gegaan: een ongedeeld Sint Pancras zou een mooi herstel zijn van een historische vergissing uit het verleden. Andere partijen uit de Alkmaarse raad hadden ook contact.

Resultaat: de unaniem aangenomen motie voor een ‘Warm welkom’. (https://api.notubiz.nl/documents/7561680/1/file…)

Intussen vielen de verschillende lokale afdelingen van landelijke partijen over elkaar heen, zoals bij de VVD. De fracties van de drie gemeenten waren het duidelijk niet eens, en dat terwijl Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar één afdeling vormen.

Namens Alkmaar ging de VVD-fractievoorzitter inspreken bij de Provincie om die te overtuigen dat Sint Pancras en Koedijk bij Alkmaar hoort. De Provincie, met VVD, PvdA, D66 en GroenLinks in het bestuur, wijst het verzoek af en de Alkmaarse wethouders zijn muisstil.

Zouden die coalitiepartijen in Alkmaar het stiekem misschien wel prima vinden dat Sint Pancras niet bij Alkmaar komt?
Nu gaat de lokale VVD namens de gemeente naar Den Haag. Wij zijn benieuwd...
Als dat geen resultaat heeft kunnen ze beter stoppen met het riedeltje dat je ‘zo’n groot voordeel hebt als je landelijke partij in Den Haag bent, met VVD-ers op belangrijke posten’. Nee, dan begint dat op poppenkast te lijken.

‘Doe maar gewoon, doe lokaal’ is dan nog het beste antwoord.

Column