Voor jong en oud.

Voor jong en oud.

De Onafhankelijke Partij Alkmaar is een grote, sterke lokale partij die van praktische politiek houdt. Een energieke en positieve partij die Alkmaar een geweldige gemeente vindt. Wij heten onze nieuwe inwoners uit Schermer en Graft de Rijp van harte welkom. Met jullie is de nieuwe gemeente nog een stukje mooier en aantrekkelijker! Onze gemeenteraadsleden en wethouders zijn allemaal betrokken, enthousiaste en hardwerkende mensen. OPA krijgt geen subsidie van de regering, zoals landelijke partijen, wij betalen dus gewoon alles zelf, ook onze verkiezingscampagne.
OPA is voor u Altijd Dichtbij. Onze raadsleden en wethouders zijn goed bereikbaar. Per mail, per telefoon, website en Facebook en in de buurt als we daarvoor uitgenodigd worden. In onze wekelijkse column in het Alkmaar Nieuwsblad houden wij u op de hoogte van wat er speelt in de gemeente.
OPA is een Doe - partij, die gaat voor concrete resultaten, waar de Alkmaarders wat aan hebben. OPA vindt dat bewoners zelf vaak beter weten wat er in hun buurt moet gebeuren dan ambtenaren of politici. Veel mensen zetten zich al jaren daarvoor in. Voor een buurtbarbecue, maar ook voor blijvende zaken zoals speelplekken, groenvoorzieningen, opvang en dagbesteding voor ouderen en activiteiten voor jongeren. OPA helpt daarbij. Voor ons geldt: ‘heeft u een goed idee, dan doen wij met u mee’. Dat geldt voor jong en oud.
Als het om jongeren gaat dan helpt OPA hen om aan het werk te komen en om hun idealen dichterbij te brengen. We ondersteunen jonge ZZP-ers. Heel praktisch, soms met een beetje geld, maar ook met ondersteuning en advies, zoals ‘Ondernemen werkt’. Daar wordt je beter toegerust om het zelf te doen.
En wij zijn er ook voor de 50- plusser en de nog ouderen. Wij voeren een actief 50-plus beleid, om ouderen hun plaats op de arbeidsmarkt te laten behouden, door vitaliteitsbeurzen en bijeenkomsten waar ouderen informatie kunnen krijgen om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken en extra aandacht voor de oudere ZZP-er.

Column